Over mij

Duidelijke missie

Onmogelijke doelgroep
Alleenstaande moeder van 37, met bijstandsuitkering, zonder kinderopvang voor mijn zoontje van 5. Gedoemd om op de bank te blijven zitten.  Net uit een WSNP (schuldsaneringstraject van dat wel 5 jaar geduurd heeft) werd zo al mijn motiviatie om weer mee te doen aan het leven en daar de vruchten van te plukken in plaats van af te dragen, de grond in geboord.

 

Dag Held, Hallo Slachtoffer!

 

Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik heb een goed cv, een prima thuissituatie en een goed netwerk. Ik heb veel gesolliciteerd, maar het was nog niet zo makkelijk aan werk te komen. Toch accepteerde ik niet dat ik “zomaar” 925 euro van de staat kreeg, terwijl ik gezond en slim genoeg ben om goed te werken.

 

Ik besloot eigenverantwoording te nemen en mijn eigen “Solution” te zijn. Zo richtte ik op Valentijnsdag 2017, vanuit de bijstand, mijn bedrijf Saldo Solutions op.

 

Ik ondersteunde particulieren die niet weten hoe ze uit een impasse kunnen komen en door alle administratieve rompslomp en financiële verantwoording niet meer aan ‘leven’ toekomen. 

 

Super idee, super plan!

 

Alleen even niet nagedacht over het verdienmodel… 

 

Ik besloot om de koers iets te veranderen en naast particulieren, dit ook voor ondernemers te doen en tegelijktijdig hen te ontzorgen van alle andere werkzaamheden die hen in de weg stonden om hun eigen competenties te laten stralen. Het Rekenmeisje, de PA en het duizenddingendoekje knalden er op los.

 

Nu weer twee jaar later, is het tijd voor de volgende transformatie. Dit jaar ben ik al 10 jaar actief in de wereld van coaching en therapie. Iets wat velen niet van mij weten of kennen. In de afgelopen twee jaar heb ik door veel persoonlijke ontwikkeling geleerd dat ik nog 2 elementen mocht aanwenden om te ‘zijn’.

 

Eigen kracht en vertraging. Plan Pelan. 

 

Mijn Nederlandse en Indische achtergrond verbonden. Samen met mijn commerciële en “zweverige” kwaliteiten.

 

Stille kracht
Na jarenlang vanuit de overleving sterk te zijn geweest, is het nu de tijd om krachtig zijn van uit rust.  Met dezelfde competenties, energie en humor, nog steeds “altijd wat en nooit saai”. 

 

Dus….

 

Wat is jouw droom, wat is je plan? Wat is je meest wensbare situatie. Mensen durven niet meer te dromen, dat lijkt zo ver weg, onmogelijk. Ik? Ik geloof in het onmogelijke.

 

Want wat is het probleem nu eigenlijk?

 

Lang geleden dachten we dat we niet konden vliegen. In 1969 landde de eerste mens op de maan, buiten onze eigen atmosfeer! Waardoor eigenlijk? Volgens mij, omdat Leonardo da Vinci in de 15e eeuw er van overtuigd was dat het helemaal niet onmogelijk was om te vliegen. We wisten alleen nog niet hóe. Een zoektocht naar de juiste weg voor het wensbare doel, begon daar en ging over van generatie op generatie. Nu, 600 jaar later zijn er op een willekeurig moment ongeveer 9700 vliegtuigen tegelijk in de lucht. Hoeveel mensen dat zijn? Ongeveer 1.270.406… !

 

Dit stimuleert mij om outreachend te zijn en out of te box te denken en te doen. Ik ga uit van wat wél werkt, ik ben doelgericht en efficiënt. Op zoek naar de oplossing. De vraag “Maar euh, waarom kan dat dan niet ?” stel ik elke dag wel aan iemand. Wat heb je nu werkelijk nodig en wat houdt je eigenlijk tegen? Ik hoor je verhaal aan en luister wérkelijk naar wat je onderliggende behoeftes zijn om je weg in de verandering van je situatie of je bedrijf door te voeren. Dit op een manier die bij jouw persoonlijkheid, maar vooral ook bij je persoonlijke situatie past.  Want een goedgeregelde thuissituatie is de basis voor een goede werknemer of CEO.

 

Doe wat werkt!
Niet lullen maar poetsen. Praatjes vullen geen gaatjes, poetsen helpt gaatjes voorkomen. 


Poetsen dus! 

En neem daar de tijd voor….

 

Want een plan(t) heeft, naast water, ook tijd nodig om te groeien en te ontwikkelen.

 

Melissa Frieser | Plan Pelan

Background image

Melissa Frieser

Psycho- sociaal therapeut
Als je niet kunt slapen, luister dan naar wat de nacht je te vertellen heeft...

Ik heb drie rugzakken. Eén gevuld met alle kennis en informatie van elke baan, studie, cursus of opleiding die ik heb gedaan. De leuke en de stomme banen. De moeilijke en de makkelijke studies. Zijn er in elk geval uiteenlopend veel..!

Rugzak twee; deze is gevuld met de ervaringen van de hartenzeer en hartensprongen die ik tijdens mijn levenslessen heb opgedaan. The good and the bad. Zijn er ook uiteenlopend veel!

Mijn derde rugzak is leeg. Voor alles vanaf NU! Daar is in elk geval veel ruimte in…